Trine Ebsen inviterer både lyset og mørket ind

Når vi er alene med os selv, skal vi turde at tænke på det gode og det udfordrende i livet. For uden vores mørke sider kan vi ikke udvikle os, mener coach og creative director Trine Ebsen.

Om Trine Ebsen

Certificeret life & business coach (ICF)

Mangeårig stylist & creative director

Fokuserer på at skabe indre og ydre balance

Læs mere om Trine på Trineebsen.dk

”Jeg har lige lyn-plantet en rododendron…”


Det er det første, Trine Ebsen betror mig, da jeg efter flere forgæves forsøg fanger hende på telefonen. Hun foretrækker at møde mennesker ansigt til ansigt, men hendes fyldte kalender og adresse på idylliske Nordfyn tvinger os til kun at lytte hinanden an.

”Jeg gør mange sjove ting, når jeg lige har 10 minutter. Det hjælper mig med at slappe af, nulstille og lade op, når jeg laver noget helt andet,” siger hun.

Selvom Trine Ebsen har arbejdet som stylist og creative director i mange år, før hun blev coach, begynder hendes arbejde med mennesker typisk indefra. Hun kalder det at give dem et kærligt skub, så de tør at mærke sig selv og træffe nye kærlige valg. Helt fysisk bliver det aldrig, men hun har et brændende ønske om, at vi lærer ikke at gå på kompromis med os selv.

”Hvis du fx savner respekt og kærlighed i dit liv, skal du tænke over, hvad du gør og ”sender ud”. Du lærer tit ubevidst andre mennesker, hvordan de skal behandle dig. Så det hele starter med, at du respekterer og viser kærlighed til dig selv,” siger Trine Ebsen.
 

Klæd dig, som du vil

Som stylist vil Trine Ebsen sjældent anbefale en kombination af to forskellige mønstre eller 10 forskellige farver og print. Men med årene har tingene ændret sig, så reglerne for mode og stil mere handler om attitude, humør og personlighed. Det hele er blevet meget individuelt.

”Jeg kender en pige, som er så skøn og totalt Pippi Langstrømpe. Hun sætter vilde farver sammen og har ro i netop det. Så selvom det er ”kaos” for mig, er det helt rigtigt til hende, og så er det netop det, der er rigtigt for hende. Engang talte man om, at man kunne være vinter-, efterår- og sommer-typer, og man kun skulle gå i bestemte farver. Det gør man heldigvis ikke mere,” siger hun.

Men hvis man er i tvivl eller ikke er verdens stærkeste pige, ligesom Pippi, kan det nogle gange være dejligt at have nogle råd at læne sig op ad.

”Har du brede hofter og mave, vil en stram tank top og leggings måske ikke være det mest flatterende. Men nogle kan bare sætte de der leggins sammen med en stor skjorte, en flot lang kæde og et par Converse Allstars, så vi altså alligevel tænker, at det er sgu’ da meget cool. Den vigtigste regel er, at vi skal gøre det, der er rigtigt for os. Og så skal vi ellers opføre os ordentlig over for hinanden,” siger hun.
 

Sammenbrud og gennembrud ligger tæt

Mange af Trine Ebsens coaching-klienter kommer først til hende, når det er gået galt. De har knoklet for at gøre karriere, være verdens bedste mor, kone og ligne en supermodel. På samme tid. De høje forventninger de har til sig selv og tempoet i hverdagen kan tit overdøve enhver alarmklokke, så de glemmer sig selv et sted mellem kontoret og træningscenteret. De trænger til at mærke efter, skabe kærlige vaner og tage sig tid til at reflektere for at kunne leve det liv, som er det bedste for dem. Ifølge Trine Ebsen går vejen til det gennem refleksion, bevidsthed og personlig udvikling.

”Når man er i sit livs største stormvejr, får man tit plads til en åbenbaring. Så kan man endelig komme til at leve sit liv, som man egentlig vil. Derfor vil jeg gerne have, at vi taler åbent om det og lader være med at være bange for at komme ned at vende. Der gror altid noget smukt op bagefter,” forsikrer
Trine Ebsen.

Hun understreger, at det kræver mod at komme igennem hverdagens udfordringer, der kan føre til stress og depression. Derfor fokuserer hun på blandt andet indre styrke og kærlige vaner i sine workshops og retreats på Dallund Slot og i en ny bog, hun er ved at skrive. Der alle bærer titlen ”Kvinder der tør”.
 

Coach ved et tilfælde

Da Trine Ebsen blev selvstændig i 2000, var det egentlig kun for at være stylist. Hun havde længe arbejdet som stylist og creativedirector på film, photoshoots, på TV-reklamer og i modebranchen. De erfaringer ville hun bygge videre på. Men hendes coachingservices udviklede nærmest sig selv.

”Folk har altid delt deres historier med mig. Før jeg fik bil, fortalte ældre damer mig deres livshistorier i bussen, og folk spurgte mig tit om personlig hjælp. Det handlede om at finde en balance i det hele og lære at hjælpe uden at blive drænet. Jeg skal blive i min egen energi for at kunne give, guide og samtidig være stærk for mig selv”, siger Trine Ebsen.

Når hun skal style en kvinde, begynder hun i dag altid med at finde det følelsesmæssige mål. Det gør det lettere for den enkelte at beskrive den forvandlig, de egentlig ønsker.

”Jeg får nogle ord ud af dem, som ikke har noget med tøjet at gøre, men er en følelse, de ønsker at have i deres liv. Hvis en lidt genert kvinde vil være mere modig og handlekraftig, kan det nogle gange hjælpe hende at komme i nogle rå, coatede jeans eller noget mere selvsikkert tøj og på den måde få lidt mere kant og udstråle mere mod,” siger Trine Ebsen.

En halv time inden hun kom hjem til sit hus på landet og hastede ud i haven med en nyindkøbt rododendron, hjalp hun en kunde, som bare gerne ville have mere selvtillid og ro i kroppen inden en vigtig familie­fest.

”Hun har levet og hjulpet alle andre i så mange år, at hun nu var i tvivl om, hvad der egentligt var sandt for hende, og hvad der var rigtigt for alle andre. Så det endte med en kombination af coaching og styling. Jeg kan sagtens fortælle hende, at hun er smuk og god præcis, som hun er, men når hun får noget tøj på, som hun har det godt i, så stråler hun jo. Det er så smukt at give styrke og mod til kvinder, som trænger til at se sig selv med nye, kærlige øjne,” siger hun.

Vil du gerne sætte gang i din egen udvikling?

Trine har opstillet 34 kærlige spørgsmål, du kan stille dig selv for at skabe øget indre og ydre balance.

Spørgsmålene tager udgangspunkt i dit forgangne år og dine ønsker for dit liv fremadrettet.

Du finder dem lige her.