Sådan steger du den perfekte bøf

Løber dine tænder også i vand ved tanken om en lækker, mør og saftig bøf? Her får du nogle tip til, hvordan du undgår at ødelægge din bøf under tilberedning.

1. Tag kødet ud af køleskabet ca. 1-1,5 time før tilberedning, så det får rumtemperatur. Koldt kød koger under tilberedning.

2. Brug en rygende varm pande eller grill-pande og steg bøffen uden fedtstof. En bøf af god kvalitet med fedtmarmorering skal nok slippe pandens overflade. Vent med at vende bøffen til kødets proteiner er begyndt at karamellisere – det er her kødet får sin brune stegeskorpe og lækre smag. Herefter vendes kødet, og der kan skrues ned for varmen og evt. tilføjes en klat smør.

3. Hvile er alfa og omega. Lad bøffen hvile i 3-4 minutter.

Kilde: www.b.dk

Peberkværn: Kop&Kande, kr. 399,95

Grillpande: Kop&Kande, kr. 929,95

Læderforklæde: Kop&Kande, kr. 599,95

Grillbestik: Kop&Kande, kr. 249,95