Sådan passer du bedst på dine sneakers

Giv dine sneakers en længere levetid med disse nemme vedligeholdelsestips.

1. Imprægnering


Imprægnér altid sneakers lavet af læder, inden de tages i brug første gang. Så får skoene den nødvendige beskyttelse mod snavs og fugt.
 

2. Skift sko hver dag


Når du har dine sko på gennem en hel dag, bliver de varme og fugtige. Skoene har derfor brug for ca. 24 timers tørringstid. Du kan evt. investere i et par skoblokke til dine fine, håndsyede lædersneakers, så de holder formen.
 

3. Ydre rengøring


Sneakers, der ikke er af læder, kan godt tåle at blive våde. Vask derfor dine sneakers med en fugtig klud med vand, der er tilsat et par dråber opvaskemiddel.
 

4. Mild vask


Sneakers og løbesko er ofte lavet af syntetiske materialer som eksempelvis nylon. Derfor kan det være fristende lige at smide dem en tur i vaskemaskinen - men det er ikke altid en god idé. Vaskes de på mere end 30 grader, risikerer du, at limen mellem sål og oversko mister sit greb, eller at gummiet mister sin form, og så er skoen ødelagt.
 

5. Finish


Hvis dine sneakers er af læder, kan du behandle dem videre med skocreme. Ellers skal de bare have lov til at tørre ordentligt. Kom gerne et par sider avispapir ned i skoen, så den holder formen. Endelig kan du bruge et specialprodukt, der fjerner sorte mærker og småridser på dine hvide tennissko.

Skocreme, 35,- i Deichmann

Jason Markk, Premium Shoe Cleaner Kit, 150,- i Quint