Ditte smed kitlen for at leve af sin blog

Hvordan driver man en Aarhus-blog fra Hørning? Og er der virkelig plads til at træffe modige valg i et type­hus? Ditte Gimm Hansen fortæller om sin vej fra sygeplejerske på psykiatrisk hospital til (næsten) fuldtids-blogger.

Om Ditte Gimm Hansen

28 år gammel

Uddannet sygeplejerske

Blogger på (næsten) fuld tid siden 2017

Bor i Aarhus, men bygger rækkehus i Hørning

Find hende på ditteblog.dk og @ditteblog

Ditte Gimm Hansen sagde sit job op i 2015 for at leve af sin blog. Den unge sygeplejerske var ellers glad for sit arbejde på psykiatrisk hospital i Aarhus. Men hendes online succes tvang hende til at vælge.

- Jeg var altid presset på mit arbejde og meget brugt, når jeg kom hjem. Det fyldte for meget i mit liv til, at jeg kunne passe både det og min blog, siger hun.

15 timer om ugen arbejder Ditte i den Aarhusianske interiørbutik Nova Møbler. De tilbød hende selv jobbet, fordi de faldt for hendes profil som blogger.

- På den måde er min blog også en slags CV. Nova manglede én til at have fokus på deres sociale medier, og det er interessant, at jeg fik den mulighed uden at sende en ansøgning, siger hun.
 

Ikke rent fake
 

Er bloggere egentlig bare løgnere med gode mobilkameraer? Det er en fordom, man møder tit. Ditte vil have pæne billeder med varme farver. Men hun vil også vise sin virkelighed. Hun vil bare lige rydde op først.

- Jeg er et ordensmenneske, så det er ikke rent fake. Jeg vil heller ikke skjule, at jeg spiser slik, hvidt brød og ikke går amok i træningscenteret af den grund. Man må gerne kunne se, at jeg lever et normalt liv med balance i, siger hun.

Balancen betyder, at hun hverken deler kropspositivstiske strækmærke-billeder eller suger maven ind foran spejlet. Og der er faktisk plads til det uperfekte. Bare ikke i selve feedet på Instagram eller på bloggen. Ditte lægger i stedet de forpustede løbeture, problemer med huden og filterløse badeture i sine stories på Instagram.

- Det tror jeg godt, folk kan lide. Det er til at forholde sig til, siger hun.
 

Fra 104 til 11.800
 

For 5 år siden havde Ditte Gimm Hansen sin første arbejdsdag som sygeplejerske. Dengang havde hun under 100 followers på sin Instagram. I dag har hun godt 11.800 og tjener godt på sin blog og Instagram-profil. Vejen til hendes succes er gået gennem strategisk brug af Instagram.

- Jeg var meget opmærksom på at blive set med nogle relevante kommentarer – i stedet for bare at lægge en emoji – hos andre, som har det publikum, jeg gerne vil have. Nu gør jeg det næsten ikke længere, siger hun.

I stedet bruger Ditte tiden på at holde bloggen og Instagram-profilen pænt opdateret. Den tydelige røde tråd i hendes feed sørger for at fange nye følgere.

Men der er også plads til udvikling. Ligesom mange af sine jævnaldrende er Ditte i gang med sit første huskøb. Derfor er hun begyndt at bruge et nyt hashtag, #huskøb.

Interiør og personlig stil fylder meget på Dittes blog. Derfor kiggede hun meget efter renoverede 70’er-huse. Hun havde også forelsket sig i ét i Horsens, som passede perfekt. Men da hun og kæresten Casper sad til møde i banken, opdagede de, at det allerede var solgt.

I stedet har de nu valgt at bygge et nyt række­hus med et typehusfirma i Aarhus-forstaden Hørning. Det lyder måske ikke så bloggeragtigt, men Ditte har fået plads til sin personlighed i huset, som skal stå færdigt til december.

- Jeg var bekymret i starten, men vi har fået lov at tage nogle modige valg. Brusekabinen får lyserøde sildebensfliser med flaskegrønt gulv, og på førstesalen bliver vores to værelser adskilt af en New Yorker-glasvæg. Så det kommer ikke til at ligne de andre huse på vejen indeni, siger hun.

Stemningen fra Aarhus vil dog ikke blive skiftet helt ud med det stille voksenliv i Hørning. Både Ditte og Casper vil fortsat arbejde i Aarhus. De har prøvet på at få børn i halvandet års tid, men indtil videre er Ditte ikke nået længere end 8 uger ind i sin første graviditet. Den spontane abort fik også plads på bloggen.

- Vi vil gerne have børn og får 4 værelser i alt. Men lige nu sker der ikke mere, så jeg har ikke villet blogge mere om det.
 

Så kom sponsorerne
 

Med de mange følgere fik Ditte også efterhånden besked fra nogle firmaer. For et par år siden fik hun foræret nogle småting. Nu får hun alt fra hudpleje og smykker til sponsoreret campingtur.

- Først var det helt vildt at få gratis ting. I dag er det blevet til nogle mere professionelle samarbejder, og jeg planlægger mine sponsorerede indlæg lang tid i forvejen, siger hun.

Efterhånden er Ditte selv begyndt at opsøge de annoncører og sponsorer, som hun matcher godt med. Nu er hun på udkig efter flere brands, som gerne vil nå hendes læsere på hashtags som #huskøb, #indretning og #aarhus.
 

Følg med i uge 42, når Ditte laver Instagram-takeover på @bytorvHORSENS

3 tips til dig, der vil blogge:  

1. Spring ud i det!

Men husk, at det er hårdt arbejde, hvis du skal leve af det.

2. Find din egen stil

Hvad får dig selv til at følge andre?

3. Post regelmæssigt

Så er du sikker på at blive set.