Tips til den perfekte barbering af forårsstængerne

Vidste du, at du ikke bør opbevare din skraber i bruseren? Vi gør dig klogere på, hvordan du sikrer en perfekt barbering.

1. Stræk benet


Stræk ben og vrist, når du skal barbere området omkring knæhasen, så benet bliver så langt som muligt. På den måde minimerer du risikoen for at skære dig.


2. Barber ikke mod hårenes groretning


Når du barberer mod hårets groretning kan du skabe indgroede hår og få rifter. Barber derfor så vidt muligt med hårets retning.


3. Pas på med at trykke for hårdt på skraberen


Skrabere er lavet til at glide hen over huden uden anstrengelse. Presser du for hårdt, kan du ende med irriteret hud og rifter.


4. Giv huden fugt


Huden på benene har langt færre olieproducerende kirtler end fx ansigt og ryg, så brug en god fugtighedscreme for at bevare en sund overfladebarriere efter hver barbering.


5. Opbevar barberskraberen korrekt


Din skraber bør opbevares et tørt sted, i en opretstående position. Efterlad den ikke i bruseren, ved badekarret eller i en vandpøl - det er et perfekt miljø for bakterier.


6. Undgå et langt bad forud for barberingen


Når huden har absorberet for meget vand, bliver den over-hydreret og svulmer let. Det går ud over barberingens tæthed.


7. Rengør ikke din skraber


En simpel afskylning er nok. Bruger du et håndklæde eller papir, kan du risikere at gøre bladene sløve eller ødelægge deres belægning.


8. Skift barberblade med jævne mellemrum


Blade, der er for gamle, bliver sløve, hvilket kan irritere huden og medføre en ujævn barbering.


9. Brug aldrig andres skrabere


Det kan være fristende lige at låne kærestens eller venindens skraber, hvis du ikke har din egen ved hånden, men du udsætter både dig selv og skraberes ejermand for mulig betændelsestilstand i hårsækkene.

Shea Nourishing Body Butter, 200ml, 125,- i BodyShop

Venus Divine, vejl. pris 89,- i Matas.